Известие

Collapse
No announcement yet.

РАЗХОД НА АЛФА 147 - ДИЗЕЛ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

здравейте, карам алфа 147 1.9 jtd 115hp
    разхода ми е 7-7.5 при доста спокойно каране и в не много големи задръствания, толкова ми показва и борд комп.(7.3). което мисля че е направп супер при положение че по каталог е 7.8, но в софийските задруствания няма как да стане по-малко на мен ми се качва на 8 - 8 и малко просто няма начин , хората даже вече си измерват разхода в часове. На мен лично ми се е случвало от разклона на цариградско за дружба и младост до орлов мост 50 минути така че .........
    определено ефтинката количка не е Алфа 147
    мойто мнение е да си вземеш едно рено меган 2004-2005 с 1,5 dci те дават разход 5-5.5 в града и поне ще прилича на кола, а не на закрит скутер ! а отностно надежността им незнам как са но мисля че са надеждни

Отностно това аudi дето го показвате ............ ми то си е савсем нормално това разход на А8 с 4.2 двигател при S каране , алфата ми може да показва моментен разход по 20-25 като види зор, а като е постоянен няма да е само моментен

Comment

Първоначално публикувано от tin Покажи съобщение
      колежка съм и карам Alfa 147 selespeed-2000 кубика-наистина е гъзария, има всички екстри, но е като ламя-става въпрос за София-лятото, под 15,16/100 градско не е падала,вярно,климатроникът е на 22 градуса, но сега зимата ми взе акъла -17,9/100,даже и 18,2/100. Не мога да отрека, че климатроникът го пускам на 27-28 градуса на макс и става сауна за 5 минути, обаче съм се качвала и на други коли с такава температура, като разходът им е на половина на моя.Мислех си, че това идва от шофьорските ми "умения", но се оказа, че не аз съм причината-тя просто толкова си харчи.
      Тоя разход изобщо не е нормален колежке.Закарай колата на диагностика. Какво е това 17-18разход?А климатроника мисля че не ти е нужен да е вкл. зимата-допълнителен разход.Поздрави
      ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение
        Тоя разход изобщо не е нормален колежке.Закарай колата на диагностика. Какво е това 17-18разход?А климатроника мисля че не ти е нужен да е вкл. зимата-допълнителен разход.Поздрави
        Аз съм карал 147 Селеспийд няколко месеца и 15/100 в София ги нямаше за нищо... Може заради студовете, ако кара на близки разстояния и колата няма време да загрее и кара нон стоп на автоматичен смукач, да даде такива стойности.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Все пак мисля че не е нормален разход това.Нещо трябва да не е наред.Прекалено много е дори за градско.Изводите си ги правя от приятели които карат коли с подобни мотори и границата е до 12л.Моята я карам почти винаги студена и не надхвърлям 10(дизел е все пак)
          Last edited by plamen76; d.m.y г., 20:28.

Comment

Благодаря, Plamen76, но вече беше на диагностика, а и седя в сервиза на Алфа една седмица-оставихме да й сменят всичко, което си харесат-масло,филтри,накладки.....2 страници консумативи и части-не е нова, но все пак не е и толкова стара 2003 година, наистина е 2000 кубика,но няма "изхранване". Вярно,че не я карам много,защото от нас до офиса са по-малко от 9 километра, но компютъра си е харесал средно 18/100 и не пада под това сега.

Comment

Благодаря, Plamen76, но вече беше на диагностика, а и седя в сервиза на Алфа една седмица-оставихме да й сменят всичко, което си харесат-масло,филтри,накладки.....2 страници консумативи и части-не е нова, но все пак не е и толкова стара 2003 година, наистина е 2000 кубика,но няма "изхранване". Вярно,че не я карам много,защото от нас до офиса са по-малко от 9 километра, но компютъра си е харесал средно 18/100 и не пада под това сега.
              Сменял ли си свещи, кабели?
              Навремето имах Уно, което преди да му сменя свещите и кабелите даваше 12/100, а след това падна на 10/100 градско. Видимо не бяха много износени, но няколко пъти ги бях "пречуквал"
              sigpic

Comment

Щом е 2000 значи е бензин, при мен е 9.1 на магистрала с около 120-150, а на да го наречем смесен режим дава 10,5, значи смени сервиза
                Last edited by fred; d.m.y г., 17:20.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                  Сменял ли си свещи, кабели?
                  Навремето имах Уно, което преди да му сменя свещите и кабелите даваше 12/100, а след това падна на 10/100 градско. Видимо не бяха много износени, но няколко пъти ги бях "пречуквал"
                  със свещите започнахме....просто за този модел, този двигател, това бил нормалния разход

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Щом е 2000 значи е бензин, при мен е 9.1 на магистрала с около 120-150, а на да го наречем смесен режим дава 10,5, значи смени сервиза
                    определено е бензин, всъщност, не знам дали има селеспийд дизел,карам я само в София и не мога да направя сравнение....но, относно сервиза,вече се чудя дали наистина си заслужава да продължаваме да я караме в оторизирания на Ауто Италия, след като си чаках поръчаната още в началото на август месец долна кора до края на януари,а и след като цели 4 дни в най-големите студове гледах само картинката на навигацията на екрана и от радиото ми не излизаше нито звук, нито пък дисковете тръгваха, точно мъжът ми я подкара към сервиза и по средата на пътя всичко му се включи от самосебе си,а там мъгляво констатираха, че "има вероятност да са изгорели някакви връзки на навигацията или някой чип и трябва да я сменим срещу 8000 лева"....реших, че не е наложително да се навигирам из София,още повече, че все още няма диск,прежалих и музиката в колата, ако трябва, но пък вече 2 месеца всичко си свири нормално.

Comment

със свещите започнахме....просто за този модел, този двигател, това бил нормалния разход
                      Отдавна трябваше да спреш да я караш в тези сервизи.Виж в (общ технически раздел)за някой от сервизите.Успех

Comment

определено е бензин, всъщност, не знам дали има селеспийд дизел,карам я само в София и не мога да направя сравнение....но, относно сервиза,вече се чудя дали наистина си заслужава да продължаваме да я караме в оторизирания на Ауто Италия, след като си чаках поръчаната още в началото на август месец долна кора до края на януари,а и след като цели 4 дни в най-големите студове гледах само картинката на навигацията на екрана и от радиото ми не излизаше нито звук, нито пък дисковете тръгваха, точно мъжът ми я подкара към сервиза и по средата на пътя всичко му се включи от самосебе си,а там мъгляво констатираха, че "има вероятност да са изгорели някакви връзки на навигацията или някой чип и трябва да я сменим срещу 8000 лева"....реших, че не е наложително да се навигирам из София,още повече, че все още няма диск,прежалих и музиката в колата, ако трябва, но пък вече 2 месеца всичко си свири нормално.
                        За този сервиз мога да напиша роман, а не само аз.
                        Какви 8000 лв. за навигация, при положение, че нова е 1049 лири? Тия направо са искали да изкарат наема от вас
                        Те ли ви сменяха свещите? Видяхте ли какво слагат и върнаха ли старите? Може да са ги зачистили и пречукали луфта, а после "Сменихме свещите, с нови!".
                        Какви са резултатите от диагностиката? Има ли някакви грешки и какви?
                        Не могат да твърдят, че колата е перфектна, а това е нейният разход! Сори, но 18/100 харчи 6 цилиндров мотор, а не 4!
                        Доколкото имам наблюдение, този двигател харчи м/у 12 и 15/100, в зависимост от начина на шофиране.
                        Търсете друг сервиз, тия и кафе не могат да направят като хората ...
                        sigpic

Comment

ооооооооооо колежке ако искаш такъв разход тръгваи пеш или с велосипед а както знаем инономията е майка на мизерията а алфата е кола за удоволстве а не за мизерия и икономия..сорииииииииии

Comment

Първоначално публикувано от vembi Покажи съобщение
                            КОЛЕЖКА СЪМ

АМИ РАЗХОДА МИ Е ВАЖЕН И ПОВЕЧЕ ОТ 5/100 ПРИ ДИЗЕЛЯ МИ ИДВА В ПОВЕЧЕ - ПЪТУВАМ ПО 30 КМ. НА ДЕН - ВСЕКИ ДЕН И ЗАРАДИ ПУСТАТА МУ ГЪЗАРИЯ НЕ МИ СЕ ЩЕ ДА СИ РАБОТЯ САМО ЗА ГОРИВОТО
                            ооооооооооо колежке ако искаш такъв разход тръгваи пеш или с велосипед а както знаем инономията е майка на мизерията а алфата е кола за удоволстве а не за мизерия и икономия..сорииииииииии

Comment

ако искаш нисък разход и не ти е все едно каква ти е колата, замисли се за ЛАНЧА ИПСИЛОН.уникален автомобил
                              147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Щом търсиш икономичност ти препоръчвам нещо от ВАГ групата от сорта на А2, ИБИЗА, ПОЛО... с двигател 1.4ТДИ. И все пак да очакваш разкох по-малък от 5/100 в Софето си е доста оптимистично...
                                Last edited by GoPlay; d.m.y г., 14:05.
                                Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox

Comment

Working...
                                X